eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

RT: Kineska naftna napravila bušotinu dubine 8882 metra

27.07.2019. god.


Kineski naftni gigant "PetroKina" iskopao je nekih 8.882 metara ispod Zemljine površine kako bi napravio najdublju naftnu bušotinu na kopnu u Aziji. Prethodni rekord postavila je druga kineska kompanija.

Kompaniji je trebalo više od godinu dana da završi posao zbog složene geološke strukture i visoke temperature na lokaciji.


Kako bi imali predstavu o dubini bušotine, možete je uporediti sa najvišom planinom na svetu i Mont Everestom koji je visok 8.848 metara. U kompaniji su saopštili da su u osnovi bušili Mont everest, "samo pod zemljom", kaže direktor odjela za istraživanje, Kju Bin.

 


Nova naftna bušotina je još dublja od prethodnog rekorda regiona, koji pripada Kineskoj petrohemijskoj korporaciji, poznatoj i kao "Sinopek". Završena u februaru i smeštena na istom naftnom polju, sada se najniža azijska naftna bušotina proteže na nekih 8.588 metara ispod Zemlje.

Izvor: Vostok / RT

 



  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U oblasti korporativne ishrane, aplikacija Ordera pretstavlja inovativno rješenje u zadovoljavanju potreba zaposlenih. Sa modulima kao što su Topli obrok, Ketering, Restorani, Onlajn Šop, Ordera nudi velike mogućnosti za...


Savetnici bivšeg američkog predsednika razmatraju kazne za nacije koje žele da trguju nacionalnim valutama, preneo je list

Moskva će preduzeti mere koje služe njenim interesima, izjavio je Dmitrij Peskov


Moskva koristi multilateralne formate van kontrole SAD da bi zaobišla ograničenja, izjavio je ministar spoljnih poslova

Visoki diplomata je izjavio da će EU možda morati da postane „kreativnija“ u pronalaženju novca za Kijev


Nemački kancelar je pojasnio da će profit dobijen od sredstava Moskve u EU biti upotrebljen za naoružavanje Kijeva


Ostale novosti iz rubrike »